top of page
Dimphy

Orthomoleculair voedingsadvies

Helaas heeft jouw hond (soms) wel last van ......
tja dat kan van alles zijn natuurlijk.
Het is dan extra belangrijk dat er een advies op maat gemaakt wordt, zodat zowel de voeding als extra ondersteuning aangepast kunnen worden specifiek op jouw hond en zijn/haar behoefte.

De diepte in

Helaas is het voor veel honden niet vanzelfsprekend dat zij klachtenvrij door het leven gaan. We zien ook veel honden waarbij de spijsvertering niet helemaal lekker werkt.

Kooikerhondje

--> Wanneer de dunne darm bijvoorbeeld niet voldoende voedingsstoffen op kan nemen, waardoor er tekorten aan vitaminen en mineralen in het lichaam gaan ontstaan, en organen niet meer optimaal kunnen functioneren.

 

--> Of wanneer er juist teveel stoffen uit de voeding doorgelaten worden vanuit de dunne darm de bloedbaan in (en daarmee dus ook stofjes die je juist NIET door wil laten) waardoor er problemen ontstaan. Het immuunsysteem heeft het dan mega druk

 

--> Maar denk bijvoorbeeld ook aan overbelaste lever en nieren die alle toxines weg moeten werken uit het lichaam door vaccinatie, ontworming, pillen tegen teken en vlooien, medicaties etc..

 

--> Of een disbalans in de darmen wanneer het darm-microbioom niet goed is waardoor er sneller allergieën ontwikkelt kunnen worden. (allergie- achtige klachten hoeven dus niet perse een allergie te zijn)

 

--> En natuurlijk niet te vergeten tekorten aan vitaminen en mineralen die ontstaan door het voeren van een niet passende voeding, met lichamelijke klachten als gevolg. 

 

--> .....

Zoals de problemen heel divers zijn, kan de oorzaak ook heel divers zijn. Het is daarom extra belangrijk om echt per individu te gaan kijken wat de klachten zijn, wat een mogelijke oorzaak kan zijn, en hoe we de problemen dan vervolgens aan kunnen gaan pakken. Geen 2 honden zijn hetzelfde, en zo zijn ook geen 2 adviezen hetzelfde. 

 

In een orthomoleculair voedingsadvies ga ik dus echt de diepte in en krijg jij een advies passend voor JOUW hond.

Hoe werkt dit?

Via de groene knop hieronder kom je in mijn agenda en plan je een datum en tijd voor een Intake via zoom. Dit zal ongeveer 1 uur duren. Samen nemen we dan de voorgeschiedenis van jouw hond door. Na het inplannen van de afspraak krijg je automatisch een zoom-link toegestuurd

haldi

Stap 1

Graag ontvang ik ook het dierenartsdossier en foto's van de hond. Soms zullen we ook overleggen of het zinvol kan zijn om aanvullend bloedonderzoek te laten doen, of bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan een osteopaat of fysiotherapeut.

haldi

Stap 2

Met behulp van de intake en alle toegezonde informatie ga ik voor jou aan de slag. Als ik klaar ben krijg je via de mail het voedingsadvies toegestuurd. Ik streef er naar om binnen 1 week het advies toe te sturen

haldi

Stap 3

Ik leg hieronder stap voor stap uit hoe de begeleiding bij een orthomoleculair voedingsadvies in zijn werk gaat. Belangrijk hierbij is de therapie-trouw en ook je eigen inzet. Ik zet me 100% in om jullie te helpen, maar dat verwacht ik ook wederzijds.
Streng he haha.
Ik zorgt ervoor dat ik doe wat ik beloof, maar ik verwacht ook van jou bv tijdige feedback, het tijdig inplannen van opvolg-afspraken, en het eerlijk en open communiceren over de veranderingen die plaatsvinden. Zo kunnen we het advies namelijk ook nog tussendoor op tijd aanpassen zou dat nodig moeten zijn. 

Een traject duurt 8 weken. Het is daarna aan jou wat je verder wil. Is je hond nog niet klachten-vrij, is mijn advies om het traject te verlengen met een vervolg traject van wederom 8 weken. Uiteraard zijn de kosten hiervoor lager dan het eerste traject. 

Na het ontvangen van het advies plan je, via de 2de knop hieronder, de eerste Q&A van 30 min. Hierin kunnen we samen het advies doornemen en kun je vragen stellen over het advies. Ook deze afspraak zal plaats vinden via zoom. Na het maken van de afspraak krijg je weer automatisch de zoom-link toegestuurd

haldi

Stap 4

Na de Q&A kun je aan de slag met het advies. Daarna hou je mij op de hoogte van het hoe gaat. Eventuele veranderingen hoor ik graag zsm. Je mag mij dan ook altijd appe en ik zal zsm reageren. 

haldi

Stap 5

Via de Q&A knop kun je zelf ook opvolg-afspraken inplannen. Je bent zelf verantwoordelijk om deze tijdig in te plannen.

Het is je eigen verantwoordelijkheid om mij op de hoogte te houden. 

haldi

Stap 6

Je betaalt voor dit traject €295,
Dit is exclusief aanschaf van eventuele supplementen

*Disclaimer: Ik ben geen dierenarts en niet medisch opgeleid. Ik zal daarom ook geen diagnose stellen en mijn advies vervangt nooit het medische oordeel van een dierenarts.
Genezing kan ik ook niet garanderen, dit is echt afhankelijk van de klachten én hoelang deze al spelen. Uiteraard doe ik mijn best om zoveel mogelijk verbetering te realiseren. 

Het vervolgtraject

Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw hond na 8 weken nog niet klachten-vrij is. Zeker wanneer de klachten al een tijdje spelen. 

Mijn advies is om het traject dan nog eens te verlengen met 8 weken, zodat we kunnen blijven doorbouwen op wat we de eerste weken hebben bereikt. 
Aangezien het uiteraard niet nodig is om dan weer helemaal opnieuw een intake te doen en dergelijke, zijn de kosten voor dit vervolg traject ook lager. 


Maar ook wanneer je hond klachtenvrij is, of als je het fijn vind als opvolging na een preventief voedingsadvies kun je er voor kiezen om vervolgtraject in te zetten.

Een vervolgtraject is NIET mogelijk als je nog geen eerder advies of eerdere begeleiding hebt gehad. Het laatste advies of de laatste Q&A mag maximaal 4 maanden geleden zijn. 

De inhoud van het traject is vergelijkbaar met de eerste 8 weken. Via een Q&A of via whatsapp/email hou je me op de hoogte van de veranderingen, bespreken we steeds de voortgang en kijken we of er aanpassingen gedaan moeten worden aan de eerder gegeven adviezen.

Na het start traject zijn er 2 vervolg trajecten:

- 1ste vervolg traject, aansluitend op het start traject; 2 maanden begeleiding zoals in het starttraject 
- 2de vervolg traject, aansluitend op het 1ste vervolg traject; 4 maanden begeleiding. In dit traject is de begeleiding vaak minder intensief omdat de hond en de middelen in deze fase vaak tijd nodig hebben.

Voor het inplannen van de Q&A momenten kun je de 30 min Q&A knop hierboven gebruiken. 

 

Je betaalt voor het 1ste vervolg traject €125,-

Je betaalt voor het 2de vervolg traject €149,-

bottom of page