top of page
puppy

Giardia advies

Giardia is echt een hele vervelende parasiet. Wanneer jouw hond hier last van heeft is het erg belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan, ook omdat het harstikke besmettelijk is. Maar hoe dan???

Wat is Giardia?

Giardia is een eencellige parasiet die voor komt in de darmen van honden. Kan overgedragen worden op andere honden, maar ook op mensen. 

Door middel van soort zuignap kan giardia zich aan de darmwand hechten en deze beschadigen

 

In het lichaam is deze parasiet een trofozoiet, in actieve vorm en kan niet buiten lichaam overleven.

Buiten lichaam leeft de parasiet in een cyste, ze is dan inactief door een beschermlaag die aan eind van het darmkanaal om zich heen is gevormd

Hond kan giardia oplopen door:

--> Opeten van ontlasting die giardia cystes bevatten

--> Contact met cystes in besmette ontlasting van andere dieren

--> Contact met cystes in water, op gras, zand en aarde

 

Meestal worden honden niet ziek van giardia of krijgen nauwelijks klachten. 

Er is ook geen specifieke leeftijd waarop honden giardia kunnen krijgen, dit kan op alle leeftijden voorkomen. Jonge honden zijn wel in de meerderheid omdat hun immuunsysteem nog niet volledig is opgebouwd.

Giardia kan veel schade aanrichten aan de darmwand en veroorzaakt een disbalans in de bacterieflora. Dit kan gevolgen hebben voor de opname van de voedingsstoffen in de darmen. 

Het lastige met giardia, is dat de symptomen kunnen variëren:

--> Wisselende en stinkende ontlasting. Kleur kan ook afwijken

--> Buikkrampen, braken, misselijkheid

--> Verstoorde opname voedingsstoffen, vermageren

--> Verminderde eetlust, vermoeidheid, lusteloos

--> Drukker gedrag of andere gedragsproblemen
Een hond hoeft dus niet perse echte ziekteverschijnselen te hebben!!

haldi-coaching

Testen op giardia kan via de ontlasting (minimaal 3 dagen) via dierenarts of www.wormbestrijding.nl

Naast reguliere behandeling, is het ook super belangrijk dat áltijd de voeding onder de loep genomen wordt en eventueel kan er homeopatisch en/of natuurgeneeskundig extra ondersteunen geboden worden. Zo kunnen we bijdragen aan de reguliere aanpak door het darm-milieu zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor de giardia parasieten, en de goede darmbacterien te gaan voeden zodat de schade zo klein mogelijk blijft. 

Wanneer de giardia verslagen is, is het ook belangrijk om aandacht te geven aan het herstel van de darmwand en bacterieflora. In het giardia advies wordt dit stukje uiteraard ook meegenomen!!

Hoe werkt dit?

Ik leg hieronder stap voor stap uit hoe de begeleiding bij een orthomoleculair voedingsadvies in zijn werk gaat. Belangrijk hierbij is de therapie-trouw en ook je eigen inzet. Ik zet me 100% in om jullie te helpen, maar dat verwacht ik ook wederzijds. Jep, ook in dit traject ben ik streng haha.
Ik zorgt ervoor dat ik doe wat ik beloof, maar ik verwacht ook van jou bv tijdige feedback, het tijdig inplannen van opvolg-afspraken, en het eerlijk en open communiceren over de veranderingen die plaatsvinden. Zo kunnen we het advies namelijk ook nog tussendoor op tijd aanpassen zou dat nodig moeten zijn. 

Een traject duurt 6 weken. Daarna krijg je een advies hoe je vanaf dat punt verder kunt. Mocht het nodig zijn is er natuurlijk altijd de optie om het traject te verlengen. Dit kunnen we dan samen bespreken

Via de Q&A knop kun je zelf ook de overige opvolg-afspraken inplannen. Zeker bij giardia wil ik echt goed op de hoogte gehouden worden van veranderingen. Je mag mijn daarom ook altijd appe en ik zorg dat je binnen een dag ook een reactie krijgt van mij (behalve in het weekend of vakanties). 

advies

Stap 4

Na de Q&A op 6 weken na het eerste advies, krijg je van mij een vervolg advies over hoe nu vanaf hier verder kunt gaan. In dit traject krijg je dus 2x een uitgewerkt advies toegestuurd. 

advies

Stap 5

Via de groene knop hieronder kom je in mijn agenda en plan je een datum en tijd voor een Intake via zoom. Dit zal ongeveer 1 uur duren. Samen nemen we dan de voorgeschiedenis van jouw hond door. Na het inplannen van de afspraak krijg je automatisch een zoom-link toegestuurd

advies

Stap 1

Met behulp van de intake en alle toegezonde informatie ga ik voor jou aan de slag. Als ik klaar ben krijg je via de mail het voedingsadvies toegestuurd. Ik streef er naar om binnen 1 week het advies toe te sturen

advies

Stap 2

Na het ontvangen van het advies plan je, via de 2de knop hieronder, de eerste Q&A van 30 min. Hierin kunnen we samen het advies doornemen en kun je vragen stellen over het advies. Deze afspraak zal plaats vinden via zoom. Na het maken van de afspraak krijg je automatisch de zoom-link toegestuurd

advies

Stap 3

LET OP!!!
Wil je een intake voor een giardia traject inplannen, maar staat mijn agenda de komende 2 weken dicht? Neem dan even contact met mij op. Giardia moet je geen 2-3 weken laten wachten, dus dan kijken we samen even wat er op korte termijn mogelijk is in mijn agenda.

Je betaalt voor dit traject €225,

bottom of page