top of page
Zoeken

1 jaar beschermd tegen vlooien en teken met 1 injectie

Ja echt... Bravecto heeft een injectie op de markt gebracht waarbij jouw hond 1 heel jaar beschermd is tegen vlooien en teken met maar 1 enkele injectie.

Auwtsch...wat gaan de gevolgen hiervan zijn? Dat spul wat je in je hond spuit, is dus zo sterk, dat het een jaar later nog steeds vlooien en teken dood kan maken.. De werkende middelen in bravecto zorgen ervoor dat de parasieten verlamd raken en dood gaan. Het dood de vlooien voordat ze eitjes kunnen leggen, binnen 8 uur. Teken worden binnen 12-48u gedood. Nu staat er op pubmed een onderzoek* gedurende 1 jaar naar deze injectie. Echter, hier mochten alleen gezonde honden aan mee doen. Verzwakte of zieke honden, drachtige honden of honden met verwondingen waren uitgesloten van dit onderzoek. Ok...maar wat voor effect gaat die injectie dan op hun gezondheid hebben? Want reken maar van yes dat ook deze honden gewoon de injecties gaan ontvangen. "Medische aandoeningen werden indien nodig behandeld na een veterinair onderzoek." Maar welke medische aandoeningen de honden hadden gedurende dit jaar, wat daar aan gedaan werd en of dit enigszins verband kon houden met de injectie wordt verder niets over geschreven.


In een ander onderzoek gepubliceerd in april 2024 ** wordt aangegeven: "De werkelijke incidentie van neurologische bijwerkingen van isoxazolines blijft onduidelijk. De vertraging tussen de toediening en het begin van de symptomen kan lang zijn en de associatie kan worden gemist. Een gebrek aan informatie over de timing in de samenvatting van de productkenmerken kan er ook toe bijdragen dat negatieve effecten niet worden toegeschreven."

We hebben dus eigenlijk nog geen idee wat de (neurologische) bijwerkingen kunnen zijn van o.a fluralaner, laat staan dat er betekend is wat de effecten gaan zijn als je dat spul voor een heel jaar geeft! Gelukkig hebben we ook andere opties! Nu kán het natuurlijk voorkomen dat je om bepaalde redenen er niet aan ontkomt om je hond met een chemisch middelen te beschermen (moet ik bv ook als we naar zuid-europa gaan). Je kunt er dan daarná voor kiezen om onder begeleiding van bv een homeopaat de hond te helpen om de afvalstoffen goed af te voeren en het lichaam hierin te ondersteunen. Ik geef er wel sterk de voorkeur aan om dan te kiezen voor een uitwendig middel zoals bv een scalibor band of een pipet. Ja, I know, ook deze middelen komen uiteindelijk in de bloedbaan terecht, maar mocht je hond hierop allergisch reageren, kun je een band nog afdoen en een pipet vaak nog wel grotendeels afwassen waardoor je nog iets kunt doen aan de bron van de klachten. Een tablet en injectie zitten erin, en daar kun je niets meer mee. Dus mocht je niet ontkomen aan chemische bescherming, neem dan wel heel goed in overweging WAT je dan gaat geven en uiteraard in welke dosering. Maar is die chemische bescherming niet perse nodig, zijn er tegenwoordig ook best nog wel andere opties die je kunt inzetten!

Uiteraard is een goede basisvoeding daarbij ook heel belangrijk en het zorgen voor een goede weerstand/darmgezondheid van de hond. Denk qua middelen bijvoorbeeld eens aan:

  • Spagyriek parasieten complex (neem hiervoor contact op met Diane Sari, Zima Dier&Homeopathie)

  • STOP! Bodyguard

  • Washbar flea repellent

  • Billy no mates

  • Fenegriek
Onderzoeken waar naar verwezen wordt:

564 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page