top of page
Zoeken

Bottenbouillon!!

Bijgewerkt op: 25 nov. 2023


Als hondenliefhebbers willen we onze honden graag de best mogelijke voeding geven. Een voeding die niet alleen smakelijk is, maar zeker ook voedzaam en gezond. 

Dit is eigenlijk een basisvoeding, waar we nog functionele aanvullingen op kunnen geven om zo een breed scala aan vitamine en mineralen te verrijken in het totale menu. 


Eén van de meest voedzame en heilzame aanvullingen op de basisvoeding van honden is bottenbouillon. 


De voordelen van bottenbouillon

- Verbeterd de spijsvertering

Dankzij de rijke hoeveelheid voedingsstoffen, waaronder gelatine en collageen, kan bottenbouillon een positief effect hebben op de spijsvertering van onze honden. Deze voedingsstoffen kunnen bijdragen aan het herstel van het darmslijmvlies, de opname van voedingsstoffen en bevorderen de darmgezondheid.


- Draagt bij aan gezonde gewrichten

Honden met gewrichtsproblemen, zoals artritis of heupdysplasie, kunnen zeker baat hebben bij het regelmatig drinken van bottenbouillon. De bouillon bevat natuurlijke glucosamine en chondroïtine, stoffen die bekendstaan om hun vermogen om gewrichtskraakbeen te ondersteunen en te beschermen.


- Draagt bij aan een glanzende vacht en gezonde huid

Het hoge gehalte aan gelatine in bottenbouillon kan bijdragen aan een gezonde vacht en huid van onze honden. Gelatine is rijk aan aminozuren die belangrijk zijn voor de opbouw van collageen, een essentieel eiwit voor gezonde huidcellen, vachtgroei en glans. - Draagt bij aan een sterker immuunsysteem

Bottenbouillon bevat immuun ondersteunende mineralen en sporenelementen, zoals zink, magnesium, calcium en fosfor. Deze mineralen kunnen het immuunsysteem van onze honden versterken en daardoor bijdragen aan een optimale gezondheid.


- Kan helpen bij gewichtscontrole

Een van de voordelen van bottenbouillon is ook dat het een smakelijke en vullende aanvulling kan zijn op het basismenu van onze honden zonder extra calorieën toe te voegen. Door bottenbouillon aan het basismenu toe te voegen, kunnen onze honden zich sneller verzadigd voelen en minder snel om extra voeding vragen.


- Draagt bij aan een verbeterde hydratatie

Sommige honden drinken niet altijd voldoende water, wat kan leiden tot uitdroging. Vorige week had ik al extra tips gegeven hoe je de vochtopname bij je hond kunt stimuleren. Het is belangrijk dat honden goed gehydrateerd blijven voor een optimale gezondheid. Bottenbouillon kan een smakelijke en hydraterende optie zijn om uw hond gehydrateerd te houden, vooral tijdens warme dagen of na intensieve lichamelijke activiteit.


- Draagt bij aan sterke tanden en gezond tandvlees

Naast de voedzame voordelen kan bottenbouillon ook de mondgezondheid van onze honden ten goede komen. Het helpt tandplak te verminderen, het tandvlees gezond te houden en kan helpen tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen.


- Kan bijdragen aan de genezing van verwondingen

De collageenrijke bouillon kan helpen bij het bevorderen van een snellere genezing van wonden en blessures bij honden. Collageen speelt een essentiële rol bij het herstel en de regeneratie van weefsel, waardoor bottenbouillon een waardevolle aanvulling kan zijn na een operatie of letsel.Histamine

Heeft jouw hond allergieën? Uiteraard kies je dan een bouillon van een diersoort waar jouw hond WEL tegen kan. 

Maar omdat je dan ook wil oppassen met de hoeveelheid histamine in de voeding, (pas je uiteraard de voeding op aan) begin je dan heel laag qua dosering. Bv met 10ml. Ook in zo'n kleine dosering heeft bottenbouillon nog steeds een positieve bijdrage aan de darmgezondheid, maar hou je het histamine gehalte heel laag en kun je dit langzaam op gaan voeren naarmate de darmgezondheid ook gaat verbeteren. Doe dit evt onder begeleiding van een voedingstherapeut. 


Dussss.....

Bottenbouillon biedt een scala aan voordelen voor de gezondheid van honden. Het is duidelijk dat bottenbouillon een waardevolle aanvulling kan zijn op het menu van onze lieve viervoeters, je kunt dit prima elke dag geven! Mits je hond gezond is, komt de dosering niet zo heel nauw. Gebruik hier uiteraard wel je gezond verstand bij. Je geeft een chihuahua niet een half zakje van de Ydolo bottenbouillon natuurlijk.


Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet alle bottenbouillons voor mensen, ook geschikt zijn voor honden omdat sommige toevoegingen mogelijk schadelijk kunnen zijn voor honden. 

Zo voegen we bij honden bv NOOIT ui toe aan de bouillon.


Er zijn verschillende recepten online te vinden die wel geschikt zijn voor honden. Zo kun je bijvoorbeeld eens kijken op de website van de groene os, ekowolf of hondjekoek.nl


Maar daarnaast zijn er ook tal van kant-en-klare mogelijkheden. Daarvoor kun je bv terecht bij merken als Boil&Broth, Ydolo, Pure instinct, Lila loves it....

157 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page